Lännen 8800i героят на Off Road Show & Expo

23.06.2016

Многофункционалният багер Lännen 8800i и неговият оператор Веселин Даков се превърнаха в герои на състезанието Off Road Show & Expo, което се проведе на 18 и 19 юни зад София ринг мол. За двата дни мощната машина беше използвана над 25 пъти, в които изваждаше затънали джипове от състезателното трасе.

Още първият състезател закъса в змейката (лъкатушна зона) и пилотът и навигаторът му решиха да бъдат изтеглени с помощта на Lännen 8800i. След това багерът вади машини от естественото дере, както и от 5-метровата дупка, която беше пълна с близо метър вода.
През двата дни на събитието мощният багер и неговият оператор бяха спасителите на закъсалите офроуд състезатели, когато калта заплашително преполовяваше джиповете им. С въже, закачено само на един от зъбите на предната или задната кофа, следвайки инструкциите на съдиите, операторът Веселин Даков ловко изваждаше от трасетата затъналите джипове.
„Веско е уникат. Той и багерът не се спряха и двата дни. Изваждаха от зоните всички 23 участници, когато закъсваха“, сподели главният съдия на състезанието Валери Бисеров.
Освен любимци на състезателите и съдиите, Lännen 8800i и неговият багерист бяха атракция и за публиката. Внушителната машина ту беше паркирана на три гуми, ту операторът Веселин Даков майсторски маневрираше от зона до зона, за да спасява затънали състезателни офроуд автомобили.
Геотрейдинг АД осигури уникалния финландски багер за изкопаване на състезателното трасе, за изтегляне на затънали джипове и за подравняването на терена след събитието. Като спонсор дружеството награди със смазочни продукти Rymax шестте отбора, спечелили от първо до трето място в „Стандартен“ и „Модифициран“ клас - за още по-добро представяне на следващи състезания.
Геотрейдинг АД участва в Off Road Show & Expo и със свой рекламен щанд, на който представи дейността на своите сервизни центрове ProAuto и холандските смазочни продукти Rymax.
Сплотеният екип на дружеството, отговорен за събитието, се включи и в шоуто. Отборът на ProAuto by Geotrading участва в състезанието за тегленe на изключен от скорост пикап, а двама търговци демонстрираха майсторско шофиране с кофа вода върху предния капак на автомобил.