Геотрейдинг представи най-доброто от е-скутерите Silence на MOTO EXPO 2023

03.05.2023

Испанската марка електрически скутери Silence беше представена от Геотрейдинг АД на специализираното изложение MOTO EXPO 2023. Всяка година на събитието се презентират над 20 световни марки мотоциклети и над 100 бранда аксесоари, а броят на посетителите нараства.

Прочети още...

ОЧАКВАЙТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СКУТЕРИ SILENCE НА MOTO EXPO 2023

12.04.2023

Геотрейдинг и тази година ще вземе участие в специализираното изложение за мотоциклети, ATV, скутери, мотопеди и велосипеди – MOTO EXPO. Дружеството ще представи испанската марка електрически скутери Silence, на които е официален дистрибутор за българския пазар.

Прочети още...

Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда ИКАР на актьора Антон Радичев

28.03.2023

Г-жа Емилия Илиева - изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи награда за изключителен принос към българския театър на актьора Антон Радичев на церемонията ИКАР 2023. За втора поредна година проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН подкрепят провеждането на Софийския театрален салон и наградите ИКАР по Благотворителната програма „Българските добродетели“.

Прочети още...

Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда на Минно-геоложкия университет

17.01.2023

Дългогодишният партньор на Геотрейдинг АД и Група ГЕОТЕХМИН - Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.

Прочети още...

Геотрейдинг АД предлага зимните гуми WINTOURA на DAVANTI

28.10.2022

За зимен сезон 2022 – 2023 Геотрейдинг АД предлага на българския пазар зимната гама гуми Wintоura на Davanti. След дебюта си от преди 5 години тези гуми стават все по-популярни. „Причината е отличното съотношение между цената и високата им ефективност на пътя“, казаха от Геотрейдинг АД.

Прочети още...

Геотрейдинг посрещна над 100 студенти в Многофункционален комплекс ProAuto

29.04.2022

Над 100 студенти посрещна Геотрейдинг АД в Многофункционалния комплекс ProAuto по време на Деня на кариерните възможности. Събитието беше организирано от МГУ „Св. Иван Рилски“ и Група ГЕОТЕХМИН. Студентите научиха какви са възможностите за платен стаж и за получаване на стипендии от дружествата. Група ГЕОТЕХМИН беше представена от д-р инж. Иван Вутов – председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД и заместник-управител на Геотехмин ООД, г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, г-н Красимир Деков – заместник-търговски директор на Геотрейдинг АД и др. Гости от МГУ бяха ректорът на университета проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-ректорите и деканите на трите факултета.

Прочети още...

Геотрейдинг АД представи испанския бранд електрически скутери Silence на Мото Експо 2022

20.04.2022

Щандът на Silence на изложението Мото Експо 2022 беше притегателен център за всички, които искат да се придвижват бързо, икономично и в същото време да не замърсяват околната среда, но и за представители на бизнеса, свързан с градските доставки и споделената мобилност.

Прочети още...

Очаквайте Silence на Мото Експо 2022 г.

04.04.2022

Геотрейднг ще участва в тазгодишното издание на Мото Експо с испанския бранд електрически скутери Silence. Дружеството е официален дистрибутор на марката за България. Изложението ще се проведе от 15 до 19 април 2022 г. в Асикс Арена, като на място ще бъдат представени пълната гама електрически скутери с марката Silence – от премиум модела Silence S01, който е конкурентен на бензиновите като характеристики и възможности, до различните версии на популярния S02, който е сред най-продаваните на европейския пазар.* Скутерите на марката са с нулеви въглеродни емисии и са изключително подходящи както за хора, които искат да се придвижват бързо, икономично и в същото време да не замърсяват околната среда, така и за бизнес, свързан с градските доставки и споделената мобилност. 

 

Прочети още...

Инж. Кирил Илиев връчи награда на МГУ „Св. Иван Рилски“

21.12.2021

За втори път изпълнителният директор на Геотрейдинг АД инж. Кирил Илиев връчи Академичен Оскар на ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Университетът получи приза за най-добро висше училище в професионално направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ на официална церемония, организирана от вестник „24 часа“.

Прочети още...

Многофункционалният комплекс ProAuto е отличен с награда „Сграда на годината“ 2021

16.12.2021

Многофункционалният комплекс ProAuto бе отличен със специална награда в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2021. Призовете бяха за две дружества от Група ГЕОТЕХМИН – инвеститора Геотрейдинг АД и главния изпълнител Геострой АД, както и за архитекта – Кирил Куцков. Наградите – грамота и статуетка, изработена от скулптора Петко Москов бяха връчени на официална церемония на 15 декември.

Прочети още...

Над 2100 дървета и храсти засадихме по „Нашето зелено утре“

03.12.2021

С над 2100 дървета и храсти бяха облагородени общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп и Копривщица по линия на инициативата „Нашето зелено утре“, част от Благотворителната програма „Българските добродетели“, в която с дарения и доброволен труд участват Геотехмин ООД, Геотрейдинг АД, Елаците-Мед АД и Геострой АД.

Прочети още...

Геотрейдинг АД e официален дистрибутор на испанския бранд за електрически скутери Silence за България

12.11.2021

Silence - eдни от най-продаваните електрически скутери на европейския пазар, са вече в България благодарение на официалния дистрибутор на марката – Геотрейдинг АД. Компанията осигурява пълно продажбено и следпродажбено обслужване на модерните превозни средства в страната.

Прочети още...

„Нашето зелено утре“ продължава и през 2021 г.

08.10.2021

В началото на октомври в село Чавдар бе даден старт на инициативата по облагородяване и озеленяване на общински площи „Нашето зелено утре“  на дружествата Геотехмин ООД, Геотрейдинг АД, Елаците-Мед АД и Геострой АД по Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Във Фолклорен център „Чавдар“ бяха засадени първите 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия. В засаждането участваха кметът г-н Георги Даулов, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на ГЕОТЕХМИН, заедно с представители на ръководствата на дружествата дарители, както и служители от компаниите.

Прочети още...

Стипендианти на Геотрейдинг АД започнаха летния си стаж

02.09.2021

В началото на август младежи от МГУ „Св. Иван Рилски“, които са част от Стипендиантската програма на Група ГЕОТЕХМИН, започнаха своя платен стаж в Геотрейдинг АД. Дружеството им осигури едногодишни стипендии за учебната 2020/2021 година. Те имат възможността да се учат от най-добрите специалисти в областта на търговията, диагностиката, ремонта и поддръжката на различни видове моторни превозни средства, както и на екологията и опазването на околната среда.

Прочети още...

Геотрейдинг изгради две фотоволтаични централи в ProAuto София и Етрополе

20.07.2021

Геотрейдинг АД изгради две фотоволтаични централи (ФтЕЦ) в София и Етрополе, които произвеждат общо около 74 MWh зелена електроенергия за година. Токът спестява CO2, който би се отделил при зареждане на близо 6.4 млн. мобилни телефона, при изразходването на над 22 000 литра бензин и при годишното потребление на електрическа енергия на 6 еднофамилни къщи.

Прочети още...

Геотрейдинг АД посрещна за пробна практика ученици от дуална форма на обучение

01.07.2021

Ученици от ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе взеха участие в пробна практика, която беше организирана, съгласно споразумение за партньорство между гимназията и дружествата Елаците-Мед АД, Геотрейдинг АД и Геострой АД от Група ГЕОТЕХМИН по проект „Подкрепа на дуалната система на обучение“.

Прочети още...

Геотрейдинг АД взе участие в Деня на отворените врати в МГУ

17.05.2021

Геотрейдинг АД, част от група ГЕОТЕХМИН, взе участие в Деня на отворените врати в МГУ „Св. Иван Рилски“, който се проведе на 14 май 2021 г. в двора на университета. Събитието беше организирано с цел да предизвика интерес у децата и младежите към възможностите за следване в специалностите на учебното заведение, както и за професионална реализация след дипломирането им и бе открито от ректора на МГУ - проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Геотрейдинг АД беше представено на събитието от председателя на Съвета на директорите д-р инж. Иван Вутов.

Прочети още...

Инж. Кирил Илиев връчи академичен „Оскар“ на Минно-геоложкия университет

26.02.2021

Изпълнителният директор на Геотрейдинг АД инж. Кирил Илиев връчи награда на ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев за първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ сред висшите учебни заведения в България. Това стана на онлайн церемония, организирана от в. „24 часа“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, за представяне на проекта „Разработване на рейтингова система за висшите училища в Република България".

Прочети още...

Група ГЕОТЕХМИН помага на 7 общини да имат „зелено утре“

декември 2020

С нова разнообразна растителност – дървета, храсти и цветя, бяха облагородени 7 общини по програмата „Нашето зелено утре“. Зелената инициатива се реализира от Геотехмин ООД, Елаците-Мед, Геотрейдинг АД и Геострой АД. За няколко месеца бяха засадени над 1100 дървета и храсти в Етрополе, Мирково, Златица, Чавдар, Челопеч, Пирдоп и Копривщица. През 2020 г. „Нашето зелено утре“ бе посветено на 30-ата годишнина на Геотехмин ООД.

Прочети още...

Изпълнителният директор на Геотрейдинг АД връчи отличие на Минно-геоложкия университет

14.02.2020

Изпълнителният директор на Геотрейдинг АД г-н Иван Дончев връчи отличието на ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев в церемонията по награждаване на най-добрите висши училища. Събитието, което Геотрейдинг АД подкрепя, се организира от в. „24 часа“ и класира университетите според рейтинговата система, която разработва Министерство на образованието и науката.

Прочети още...

Геотрейдинг стана партньор на Rolls-Royce за продуктите MTU

16.10.2019

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Двете компании подписаха договор, съгласно който българското дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД ще осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

Прочети още...

Геотрейдинг АД ще участва в Пловдивския панаир в партньорство с Belshina

20.09.2019

Геотрейдинг АД ще участва в Международния технически панаир в Пловдив като изключителен представител на беларуския производител на гуми Belshina. От 23 до 28 септември на съвместния щанд с концерна Белнефтхим Геотрейдинг ще изложи няколко от най-продаваните модели гуми за агросектора и за леки автомобили. Това са моделите селскостопански гуми F-BEL-160M 12.4L-16, F-122 5.50-16 и BEL-92 10.0/75R15.3, както и зимния модел за леки автомобили BEL-267 185/60R14.

Прочети още...

Геотрейдинг АД отново подкрепи събитието „Лов на съкровища“

14.06.2019

За втори път Геотрейдинг АД подкрепи събитието „Лов на съкровища“, организирано от списание BBC Знание и Националния природонаучен музей в партньорство с Българската минно-геоложка камара. На 8 и 9 юни близо 1000 посетители – деца и родители, обиколиха „Острова на съкровищата“, в който се беше превърнал музеят. Приключението започна от последния етаж на музея, като по специална карта и скрити указания в залите, гостите на събитието трябваше да открият кои са 13-те скъпоценности, да запишат имената им в персонална карта и да я предадат на финала на организаторите. „Ловът на съкровищата“ се превърна в истинско приключение за децата и техните родители, които трябваше внимателно да обиколят залите, да помнят маршрута си и да намерят всички съкровища, сред които бяха бисерите, варовика, диамантът и златото.

Прочети още...

260 деца се състезаваха в Рали Геотрейдинг 2019

05.06.2019

260 деца участваха в Рали Геотрейдинг 2019. Геотрейдинг АД организира партита на 1 юни в София и на 2 юни в Етрополе по случай Деня на детето, като отново покани децата на всички служители от групата ГЕОТЕХМИН да се забавляват заедно. Тази година празненствата бяха част от събитията, с които се отбелязва 44 години от създаването на Елаците-Мед и 20-годишнина на Елаците-Мед в Групата ГЕОТЕХМИН.

Прочети още...

Д-р Иван Вутов е избран за член на УС на Научно-техническия съюз по МДГМ

16.05.2019

Д-р Иван Вутов е избран за член на Управителния съвет на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) от делегатите на Общото събрание на организацията, проведено на 10 май. Д-р Вутов влезе в ръководството на организацията като представител на Геотрейдинг АД. Дружеството е колективен член на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия от 2009 г.

Прочети още...

Д-р Иван Вутов е новият председател на УС на Индустриален клъстер Средногорие

15.05.2019

На 9 май д-р Иван Вутов, замeстник-управител на Геотехмин ООД и председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД, беше избран за председател на УС на Сдружение Индустриален клъстер Средногорие. Той пое щафетата от г-н Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на Аурубис България АД.

Прочети още...

Ученици от гимназията в Златица посетиха сервизния център ProAuto в Етрополе

19.04.2019

Осмокласници от Аграрно-техническата професионална гимназия в гр. Златица посетиха сервизния център ProAuto на Геотрейдинг АД в гр. Етрополе. 11-те ученици се обучават в специалност „Автотранспортна техника“, а посещението им е част от проекта за дуално обучение в училището, в който от учебната 2018/2019 година партньори са и Геотрейдинг АД, Геострой АД и Елаците-Мед АД.

Прочети още...

Смазочните продукти ProAuto се произвеждат от Геотрейдинг АД

01.02.2019

Геотрейдинг АД осъществи още една от стратегическите си цели за разширяване на портфолиото от продукти, които предлага. Компанията произвежда смазочни продукти под собствената марка ProAuto, подходящи за леки и тежкотоварни автомобили, специализирана, строителна и минна техника. На българския пазар вече се продават двигателни, хидравлични, трансмисионни масла и греси с марка ProAuto, произведени от специално подбрани висококачествени суровини. По този начин Геотрейдинг АД следва успешно стратегията си да продава продукти с отлично качество и на конкурентни цени.   

Прочети още...

Предлагаме ексклузивно пет химически продукти, произведени от „Жупа“ Крушевац

21.01.2019

Геотрейдинг АД получи ексклузивни права за продажба на още два вида химически реагенти, произведени в сръбския завод „Жупа“ - Крушевац, собственост на БИН Комерс ДОО. От месец януари 2019 г. българската компания предлага ексклузивно на територията на България и калиев етил ксантогенат и калиев изобутил ксантогенат. През пролетта на 2018 г. Геотрейдинг АД има ексклузивитет за българския пазар и за калиев амил ксантогенат; калиев бутил ксантогенат и натриев изопропил ксантогенат.

Прочети още...

Геотрейдинг АД подкрепи събитието за деца „Лов на съкровища“

07.12.2018

Геотрейдинг АД подкрепи приключенското събитие за деца „Лов на съкровища“. Инициативата се организира от списание BBC Знание и Националния природонаучен музей в партньорство с Българската минно-геоложка камара. За любознателните приключенци бяха осигурени награди от дружествата, които членуват в камарата, сред които е Геотрейдинг АД.

Прочети още...

ГЕОТРЕЙДИНГ АД и ШМИЦ КАРГОБУЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД сключиха договор за партньорство

17.12.2018

Геотрейдинг АД и Шмиц Каргобул България ЕООД сключиха договор за партньорство. Сервизният център на Геотрейдинг АД ProAuto в град София вече е официален сервизен партньор на Шмиц Каргобул България ЕООД. В ProAuto се извършва цялостна поддръжка на всички гаранционни и следгаранционни ремаркета и полуремаркета, произведени от германската компания. Целта е в дългосрочен план партньорството между двете компании да доведе до предоставянето на по-качествени сервизни услуги и цялостни решения на клиентите.

Прочети още...

ГЕОТРЕЙДИНГ АД е ексклузивен представител на продуктите за минната индустрия на SHAREATE TOOLS LTD

09.07.2018

Геотрейдинг АД получи ексклузивни права за продажба за територията на България на висококачествените продукти за минната индустрия на китайския производител SHAREATE TOOLS LTD.

Прочети още...

Децата на служителите от група ГЕОТЕХМИН се забавляваха на „Островът на машините“

07.06.2018

 

Децата на служителите от групата ГЕОТЕХМИН се впуснаха в приключения на „Островът на машините“ – празник по случай 1 юни, организиран от „Геотрейдинг“ АД. Той бе награда за всички малчугани, включили се в творческия конкурс. С рисунки, макети на машини, стихотворения, разкази и песни децата и тази година показаха своя огромен талант и необятното си въображение по две теми – „Ако бях вълшебник“ и „Машините на бъдещето“.

Прочети още...

Геотрейдинг АД с детски конкурс и празник за групата Геотехмин

05.06.2017

Геотрейдинг АД организира творчески конкурс за децата на всички служители на групата Геотехмин. Участниците, както и техните родители, бяха гости на празник, организиран от Геотрейдинг АД по случай 1 юни.

Прочети още...

Belshina предлага 70 модела гуми за селкостопански машини

01.03.2013

70 модела гуми с различни размери и предназначение предлага марката Belshina („Белшина“) специално за селскостопанския сектор. Геотрейдинг АД е изключителен представител на беларуската марка за България и Гърция и дилър за Македония, Турция и Албания.

Прочети още...

Геотрейдинг с две марки гуми на Зоотехния 2017 в Гърция

27.01.2017

Геотрейдинг ще вземе участие на изложението Зоотехния 2017, което ще се проведе в International Exhibition Center в Солун, Гърция от 2 до 5 февруари. На фирмения щанд посетителите ще могат да разгледат експонати и да получат информация за добре познатите агрогуми Belshina. Геотрейдинг ще представи и най-новата марка гуми от своето портфолио – руските Bontyre.

Прочети още...

Геотрейдинг връчи специална награда в конкурса „Агробизнесмен на България 2016“

28.11.2016

Геотрейдинг АД даде своя специална награда по време на конкурса „Агробизнесмен на годината 2016“ на Гумснаб ЕООД на 24 ноември т.г. Призът - ваучер за покупка на гуми Belshina на стойност от 1000 лв., беше връчен от г-жа Красимира Янева – директор „Връзки с обществеността“ в Геотрейдинг АД на г-жа Златина Борисова – директор „Маркетинг“ в Гумснаб ЕООД.

Прочети още...

LiuGong представя революционeн челен товарач

25.11.2016

Революционен нов продукт - челен товарач с вертикално вдигане на кофата беше представен от китайския производител на строителна и минна механизация LiuGong (ЛиуГонг) в средата на ноември. Новата технология е изключително важна стъпка не само за развитието на LiuGong, а и за индустрията за производство на строителна техника.

Прочети още...

Геотрейдинг АД представи най-доброто от LiuGong, Lännen и Atlas Copco на СтроМа Експо

21.09.2016

Три марки строителна механизация представи Геотрейдинг АД на изложението СтроМа Експо 2016 – LiuGong, Lännen и Atlas Copco. Цели 7 машини показаха на професионалната публика какво могат на терен, а други 5 бяха на щанда на дружеството.

Прочети още...

Геотрейдинг АД представя 12 машини на СтроМа Експо

26.08.2016

12 машини на марките LiuGong, Lännen и Atlas Copco ще представи Геотрейдинг АД на изложението СтроМа Експо, което ще се проведе от 14 до 16 септември в МДЗ Балша. Опитни оператори от Китай, Финландия и България, ще демонстрират пред посетителите възможностите на строителната механизация. Всеки, който желае, ще може да я тества.

Прочети още...

ГЕОТРЕЙДИНГ АД ЩЕ УЧАСТВА В БАТА АГРО 2016

09.08.2016
Геотрейдинг АД
ще участва в есенното издание на БАТА Агро, което ще се проведе от 30 август до 3 септември на летището в Стара Загора. На фирмения щанд на площ № W61 ще бъдат изложени аграрни гуми Belshina, смазочни материали Rymax, лагери RKB и филтри SF-filter. Ще бъдат представени и два колесни минитоварача на китайския производител LiuGong - CLG 365B и CLG 385B.

Прочети още...

Любопитни факти за LiuGong

01.08.2016

  • LiuGong заема 22-ро място в класацията на най-големите производители на строителна техника в света. През 2015 г. реализира 1.02 млрд. щатски долара приходи от продажби на над 24 425 артикула.
  • LiuGong е първата китайска компания, която въвежда производството на тежка механизация. През 1966 г. компанията създава първия модернизиран челен товарач в Китай.
Прочети още...

История на LiuGong

18.07.2016

Приблизително 60 години LiuGong Machinery Corporation е лидер в китайската индустрия за производство на строителна техника.

Прочети още...

Lännen 8800i героят на Off Road Show & Expo

23.06.2016

Многофункционалният багер Lännen 8800i и неговият оператор Веселин Даков се превърнаха в герои на състезанието Off Road Show & Expo, което се проведе на 18 и 19 юни зад София ринг мол. За двата дни мощната машина беше използвана над 25 пъти, в които изваждаше затънали джипове от състезателното трасе.

Прочети още...

Lännen 8800i изгражда състезателно трасе за Off Road Show & Expo

07.06.2016

Геотрейдинг АД ще предостави многофункционалния Lännen 8800i за зрелищното събитие Off Road Show & Expo, което ще се проведе на 18 и 19 юни върху зелените площи зад Sofia Ring Mall. Огромната машина ще изгради специалните трасета и препятствия по състезателния терен, а по време на събитието ще е в готовност да изтегля закъсали високопроходими машини. В деня след надпреварата Lännen 8800i ще подравни терена.

Прочети още...

LiuGong представи подобрена серия багери на BAUMA 2016

28.04.2016

Световноизвестният китайски производител LiuGong за пети пореден път участва в най-голямото изложение за строителна техника BAUMA в Мюнхен. LiuGong показа 14 свои машини. Забележителна беше цялата Е-серия от 7 багера с работно тегло между 15 и 50 тона. Те бяха представени за първи път на изложението. Това съобщи Геотрейдинг - официалният представител на LiuGong за България.

Прочети още...

Цените на камионските гуми Belshina са с около 10% по-ниски

25.04.2016

Цените на камионските гуми Belshina вече са с около 10% са по-ниски, а за агрогумите – с до 25%. Това съобщи оторизираният представител на беларуската марка за България и Гърция и дилър за Албания и Турция Геотрейдинг АД. Дружеството предоставя 1 г. гаранция за износването на шарката на протектора и до 5 г. за фабрични дефекти на всички видове гуми на беларуския производител, независимо дали са камионски, индустриални, агро или за леки автомобили.

Прочети още...

Полиуретанови ситови повърхности INE-FLOW за висока производителност

22.04.2016

Ситовите повърхности INE-FLOW, изработени от полиуретана Inaprene®, и патентовани от испанската компания Инелас Полиуретанос, имат до 10 пъти по-дълъг живот в сравнение със стоманените и осигуряват по-висока производителност.

Прочети още...

Геотрейдинг АД предлага агрогуми Belshina на изгодни цени

15.04.2016

С до 25% по-ниски цени на агрогумите предлага официалният вносител на Belshina за България и Гърция и дилър за Албания и Турция - Геотрейдинг АД. Дружеството дава 1 г. гаранция за изтъркването на шарката на протектора и до 5 г. за фабрични дефекти.

Прочети още...

LIUGONG ПРЕДСТАВЯ 14 МАШИНИ НА BAUMA 2016

06.04.2016

Световноизвестният китайски производител LiuGong ще представи 14 строителни и минни машини на най-голямото изложение за механизация BAUMA 2016. Те ще бъдат демонстрирани на щанд FM417 между 11 и 17 април в Мюнхен. Това съобщи официалният представител на LiuGong за България Геотрейдинг АД.

Прочети още...

Lännen 8800i Rail печели състезанието с времето при жп ремонтите

02.03.2016

Надпреварата с времето е най-голямото предизвикателство пред работата на екипите, които сменят проводници над жп линии в Хелзинки. Когато до 1500 влака минават по разписание през работната площадка,

Прочети още...

Първият служител с грамота за „Цялостен принос“

17.12.2015

Изпълнителният директор  г-н Иван Вутов връчи грамота за „Цялостен принос“ на първия служител на дружеството г-жа Лалка Цветкова. Тя получи наградата на тържествена вечеря по случай 10-годишния юбилей на Геотрейдинг АД.
Прочети още...

Геотрейдинг отново взе награда за изключителен дилър на LiuGong

15.12.2015

За втора поредна година Геотрейдинг АД получи награда за изключителни постижения като дилър на един от най-големите производители на строителни машини - LiuGong. Специалният плакет беше връчен на изпълнителния
Прочети още...

Посланикът на Беларус на щанда на Геотрейдинг на StroMa Expo 2015

16.09.2015

На 16-ти септември 2015 г. се състоя откриването на пилотното издание на изложение за машини и съоръжения за строителството, пътното строителство и минната индустрия StroMa Expo 2015. Събитието се проведе на територията на МДЗ Балша, където бяха обособени площи за провеждане на демонстрация на специализирана техника.
Прочети още...

Световен фотоконкурс: LiuGong през моите очи

04.09.2015

Стартира международният конкурс за фотография "LiuGong през моите очи". Клиентите на Геотрейдинг АД, оторизиран представител на марката за териоторията на България, могат да се включат в него като направят снимка или видео на машините LiuGong.

Прочети още...

Геотрейдинг участва в първото издание на StroMa Expo

31.08.2015

В периода 16-18 септември 2015 г. Геотрейдинг АД ще вземе участие в пилотното издание на специализирано изложение на машини и съоръжения за строителството, пътното строителство и минната индустрия StroMa Expo 2015. Събитието ще се проведе на територията на МДЗ Балша, където ще бъдат обособени площи за демонстрация на техника. 

Прочети още...

Геотрейдинг АД получи златен и сребърен плакет

19.06.2015

Геотрейдинг АД получи златен и сребърен плакет по време на тържественото събрание по повод 50-годишния юбилей на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия. Златното отличие е награда за дългогодишното сътрудничество между дружеството и Съюза. Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на дружеството г-н Иван Вутов.

Прочети още...

Геотрейдинг АД спонсорира Академия „Икономика“

05.05.2015

В качеството си на член на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Геотрейдинг АД спонсорира Академия „Икономика“. Инициативата дава възможност за кариерно развитие на студенти във втора и трета година от тяхното обучение. Основната цел е те да бъдат подпомогнати чрез практически опит, който обикновено не достига на младите хора за добри стартови позиции в професионалния им живот. Същевременно се разрешава и проблемът на работодателите с откриването на подготвени кадри за техния бизнес.

Прочети още...

Първият автоцентър ProAuto отвори врати през август

27.03.2015

През месец август 2015 г. се състоя откриването на първия обект от веригата сервизи на Геотрейдинг АД с марката ProAuto. Той отвори врати за посетители на адрес ул. „Самоковско шосе“ №101, кв. „Горубляне“ в гр. София. Комплексът предлага услуги за сервизиране на леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, както и за специализираната и строителна техника, както и директни продажби на: машини LiuGong, Lannen и Dynapac лагери RKB, смазочни материали Rymax, филтри SF-Filter, износоустойчиви части Hensley, Everdigm, както и гуми Belshina, Michelin и Bridgestone.

Прочети още...

135-годишна църква в Душанци напълно възстановена

03.02.2015

На 01-ви февруари 2015 г. църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Душанци беше осветена от Ловчанския митрополит Гавриил. 135-годишният храм отваря врати за вярващите след основен ремонт и реставрация на стенописите, извършени благодарение на дарителската подкрепа на Геотрейдинг АД и инициативата на кмета, г-жа Вера Бойчева.

Прочети още...

Геотрейдинг участва в изложение в Гърция

27.01.2015

От 29-ти януари до 01-ви февруари 2015 г. Геотрейдинг АД взе участие в изложение „Зоотехния 2015“ в град Солун, Гърция. Изложбената площ на дружеството беше разположена в Павилион №12, Щанд №22. Панаирът бе със селскостопански профил и привлича посетители от цял свят.

Прочети още...

Геотрейдинг избра Служител на годината

23.12.2014

На 23-ти декември 2014 г. се състоя финалът на конкурса „Служител на годината – 2014“ на Геотрейдинг АД. Лауреатите в него бяха определени чрез ежемесечно гласуване от членовете на екипа на компанията. Те получиха своите награди от г-н Иван Вутов, изпълнителен директор на дружеството.

Прочети още...

Геотрейдинг получи грамота от LiuGong

28.11.2014

На 17-ти ноември 2014 г. в централата на „LiuGong“ в град Лиуджоу, Китай, се състоя международната годишната среща на дилърите на  марката. В нея взеха участие дистрибутори на нейните машини от цял свят. Част от програмата на събитието беше награждаването на компаниите, показали изключителни резултати през последната година.  

Прочети още...

Геотрейдинг с награда за щанд на панаира в Пловдив

06.10.2014

За своя външен щанд Геотрейдинг АД получи награда за най-добър дизайн на панаирна експозиция. Признанието беше присъдено от Националната асоциация за дизайн и реклама на специална церемония. Геотрейдинг АД взе участие в тазгодишното издание на „Международен технически панаир“ в гр. Пловдив в периода 29 септември – 04 октомври 2014 г. Дружеството беше представено на две изложбени площи: на открита площ ХІІ-19 и на закрита площ R1 в Палата №14.

Прочети още...

Геотрейдинг с щанд на БАТА Агро 2014

02.07.2014

Геотрейдинг АД взе участие в селскостопанското изложение "БАТА Агро 2014" в периода 26-29 август 2014 г. на летището в гр. Стара Загора. Събитието е сред най-посещаваните аграрни форуми в България, привличащ посетители от страната и чужбина.

Прочети още...

Геотрейдинг участва в изложение в Добрич

23.06.2014

В периода 05-09 август 2014 г. Геотрейдинг АД взе участие в изложение "Селското стопанство и всичко за него 2014" в гр. Добрич със собствен щанд на Централна алея №1. Мероприятието беше с аграрна насоченост, като неговата основна цел бе да покаже иновациите в земеделската индустрия.

Прочети още...

Геотрейдинг стана официален дилър на Bridgestone

15.04.2014

От март 2014 г. Геотрейдинг АД придоби дилърски права за дистрибуция на гуми "Bridgestone". Българското дружество извършва доставки на продуктите на японския производител на марките "Bridgestone", "Firestone" и "Dayton". Продуктовата селекция включва гуми за автомобили, ванове, мотоциклети, камиони, автобуси, строителни машини, земеделска техника и минна механизация.

Прочети още...

Геотрейдинг взе участие в гръцко изложение

04.02.2014

В периода 30 януари – 02 февруари 2014 г. Геотрейдинг АД взе участие в изложение "Агротика 2014" в Солун, Гърция. Панаирът беше със селскостопански профил и даде възможност на фермери от различни страни за среща с производители и вносители на продукти за аграрната индустрия.

Прочети още...

Геотрейдинг с двукратен победител в Служител на годината

17.12.2013

На 16-ти декември 2013 г. екипът на Геотрейдинг АД определи печелившите в конкурса "Служител на годината – 2013". Те бяха наградени на специална церемония от г-жа Емилия Илиева, заместник-изпълнителен директор на дружеството.

Прочети още...

Геотрейдинг АД с щанд на изложение в Добрич

02.08.2013

В периода 27-31 август 2013 г. Геотрейдинг АД се включи с представителен щанд в XXI-то издание на изложението "Селското стопанство и всичко за него" в град Добрич. Панаирът беше с аграрна насоченост, като целта му бе да срещне производителите и вносителите на селскостопанско оборудване с потребители от страната и чужбина.

Прочети още...

Геотрейдинг става изключителен дистрибутор на Inelas Poliuretanos

13.03.2013

През март 2013 г. Геотрейдинг АД придоби изключителни дистрибуторски права за разпространение на продуктите на "Inelas Poliuretanos" на територията на България, Гърция и Македония. "Inelas Poliuretanos" е компания с дългогодишни традиции в изработката на качествени полиуретанови изделия. От нейното създаване през 1966 г. в Сарагоса тя е лидер в производството на полиуретан с отлични характеристики.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД представи електрокар на Amkodor в Добрич

31.07.2012

Геотрейдинг ООД взе участие в ежегодното изложение "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич в периода 28 август – 01 септември 2012 г. на собствен щанд на Централна алея №4 , до входа на панаирните площи.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД се сертифицира по три стандарта на ISO

15.06.2012

Геотрейдинг ООД изпълни успешно процеса на интеграция на три системи за интегрирано управление:

-      ISO 9001:2008, за управление на качеството;

-      ISO 14001:2004, за околна среда;

-      OHSAS 18001:2007, за здравословни и безопасни условия на труд.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД с две нови партньорства

05.06.2012

През май 2012 г. Геотрейдинг ООД постави началото на две нови партньорства с швейцарския производител на лагери RKB и със словашката компания за гумено-транспортни ленти "Matador". Българското дружество стана оторизиран дистрибутор на широката продуктова селекция на двете марки за територията на България.

Прочети още...

Японски деца от засегнат от цунами град гостуват в България

04.06.2012

По инициатива на министъра на външните работи Николай Младенов японски ученици от райони, пострадали при голямото земетресение от 11 март 2011 г., пристигнаха на екскурзия в България. Групата от 16 ученици и 4 придружители от град Хигаши Мацушима, префектура Мияги, посети страната от 27 май до 4 юни 2012 г. Посещението на учениците в България се осъществи с помощта на български дарители, сред които е и Геотрейдинг ООД.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД съорганизатор на демонстрация на машини

08.05.2012

Геотрейдинг ООД беше сред организаторите на демонстрация на транспортна и специализирана техника, която се проведе в периода 15-17 май 2012 г. в град Пловдив, комплекс „Mercedes Benz”. Събитието състоя за втора поредна година, като неговата цел беше да запознае клиентите в бранша с новостите при комуналните и строителните машини, както и аксесоарите и резервните части за тях.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД представи Amkodor 211 на изложение АГРА 2012

23.02.2012

Геотрейдинг ООД взе участие в международна селскостопанска изложба "АГРА 2012" в периода 06-10 март 2012 г. Дружеството беше представено със собствен щанд с нов дизайн на открита площ V-55 на територията на панаира в Пловдив.

Прочети още...

Награждаване на Служител на годината - 2011

04.01.2012

На 23 декември 2011 г. беше извършена церемонията по награждаването на "Служител на годината – 2011" на   Геотрейдинг ООД. Екипът на дружеството избра г-жа Яна Илиева, ръководител на отдел "Резервни части и консумативи", за победител в конкурса. Тя беше наградена със специална грамота и статуетка от г-н Иван Вутов, управител на компанията.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД с щанд на изложение Технома в Скопие

10.10.2011

Геотрейдинг ООД се включи с представителен Щанд №209 в Зала №2 в 37-то издание на изложение "Технома", което се намира на територията на Скопски панаир, Македония. Събитието се проведе в периода 18-22 октомври 2011 г. Неговият профил беше с техническа насоченост за компаниите в сферата на строителството, на енергетиката и на металургията.

Прочети още...

Геотрейдинг става ексклузивен представител на ОАО Amkodor

04.10.2011

Геотрейдинг ООД придоби ексклузивни дистрибуторски права за продажба на продуктите на ОАО "Amkodor" на територията на България, Гърция и Македония. От септември 2011 г. българското дружество стана представител на широката гама продукти на белоруския производител на механизация за строителната, пътно-строителната, горската и селскостопанската индустрия.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД с две площи на Пловдивски панаир

13.09.2011

Геотрейдинг ООД взе участие в есенното издание на Международен технически панаир в град Пловдив с две изложбени площи в периода 26 септември - 01 октомври 2011 г. Дружеството беше представено на открита площ V-22 и в Палата №14 с щанд R3.

Прочети още...

Геотрейдинг представи аграрни гуми в Добрич

10.08.2011

Геотрейдинг ООД участва с изложбена площ на Централна алея №4 в Добрички панаир, който се проведе в периода 30.08.2011 г. – 03.09.2011 г. В качеството си на изключителен представител на марката за България, Гърция и Македония, както и дилър за Албания и Турция Дружеството презентира аграрни гуми "Belshina".

Прочети още...

Геотрейдинг става ексклузивен дистрибутор на Triman Group

11.05.2011

През 2011 г. Геотрейдинг ООД придоби ексклузивни дистрибуторски права за продажба на продуктите на "Triman Group" за България и Македония. Испанският производител на минна и строителна механизация има световно призната производствена програма, която осигурява първокласно качество и устойчивост на всеки детайл.

Прочети още...

Ден на отворените врати в склад на Геотрейдинг ООД

19.04.2011

Геотрейдинг ООД организира "Ден на отворените врати" в складова база за гуми "Слатина" за своите клиенти и партньори  на 20 април 2011 г. Гостите бяха добре дошли на адрес ул. "Източна тангента" №2 в периода от 09:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа.

Прочети още...

Нови аграрни гуми "Belshina" представи Геотрейдинг на АГРА 2011

25.02.2011

Геотрейдинг ООД взе участие в международен селскостопански панаир "АГРА 2011" в Пловдив в периода 09-13 март 2011 г. Изложбената площ на компанията беше на открито с номер V-27 непосредствено срещу входа на Палата 4. Посетителите бяха добре дошли в павилиона на дружеството от 10:00 до 17:00 всеки работен ден.

Прочети още...

Геотрейдинг избра Служител на годината за 2010 година

29.12.2010

На 23 декември 2010 г. г-ца Рени Господинова, ръководител "Подбор на персонал и обучение" на Геотрейдинг ООД беше избрана от своите колеги за "Служител на годината – 2010". Тя беше наградена от управителя на дружеството, г-н Иван Вутов, със специална грамота и статуетка за постигнат висок професионализъм, отлично справяне със служебните си задължения и изключителен принос към просперитета на компанията.

Прочети още...

Дебют на Геотрейдинг на изложението Технома 2010 в Скопие

06.10.2010

Геотрейдинг ООД направи своя дебют като участник в изложението "Технома 2010" на територията на Скопски панаир, Македония. В периода 19.10.2010 г. – 23.10.2010 г. дружеството беше представено на Щанд №206 в Зала 2, в която бяха разположени български компании.

Прочети още...

Геотрейдинг участва в Технически панаир Пловдив

10.09.2010

Геотрейдинг ООД взима участие в 66-тото издание на Международен технически панаир в град Пловдив в периода 27.09.2010 г. – 02.10.2010 г. Дружеството, което е изключителен представител на гуми "Belshina" за България, Гърция и Македония и дилър за Албания и Турция, представя продуктите на белоруската марка на открита площ V-24 и на щанд S5 в Палата №14.

Прочети още...

Публикация на продуктовия каталог на Геотрейдинг

12.08.2010

През месец август 2010 г. Геотрейдинг ООД публикува първия си официален продуктов каталог на български и английски език. Луксозното издание, създадено в колаборация с партньорите на компанията, е предназначено да улеснява намирането на информация и избора на необходимите на бизнеса стоки и услуги. То съдържа кратка история на дружеството, данни за обектите и координатите на професионалистите от всеки отдел, а продуктовите линии са разделени в четири основни категории:

Прочети още...

Геотрейдинг ООД с представителен щанд в Интер Експо Център София

10.03.2010

В периода 09-13 март 2010 г. Геотрейдинг ООД взима участие в 10-тото юбилейно изложение "Българска строителна седмица" в Интер Експо Център в София. Компанията е представена със собствен щанд на изложбена площ С11 в Зала 2, където посетителите могат да получат безплатна консултация и информационни материали от експертите в отдел "Гуми" към предприятието.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД на откриването на АГРА 2010

24.02.2010

Геотрейдинг ООД участва в откриването на 19-тото издание на Международна селскостопанска изложба АГРА в Пловдив (23-27 февруари 2010 г.) със собствен щанд на площ V-26. Управителят на компанията - г-н Иван Вутов уважи официалното откриване с присъствието си наред с останалите гости на събитието, сред които д-р Мирослав Найденов – министър на земеделието и храните и г-жа Светлана Карунец – съветник по търговско-икономическите въпроси към посолството на република Беларус в България.

Прочети още...

Награждаване на Служител на 2009 година на Геотрейдинг ООД

23.12.2009

На 23 декември 2009 г. управителят на Геотрейдинг ООД, г-н Иван Вутов, награди Красимир Деков, технически сътрудник от отдел „Горива и гориво-смазочни материали”, с признанието победител в конкурса Служител на 2009 година.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД представи Белшина на Пловдивския панаир

05.10.2009

Геотрейдинг ООД представи автомобилни гуми на известната марка "Belshina" на Международния технически панаир в Пловдив (28 септември – 3 октомври 2009 г.). Дъщерното дружество на ГЕОТЕХМИН ООД е изключителен представител на пълната гама продукти за България, Гърция и Македония и дилър за Албания и Турция. Геотрейдинг ООД демонстрира гуми за автомобили с голяма и особено голяма товароподемност, за строителни, пътни и подемнотранспортни машини, за трактори и селскостопански съоръжения, за товарни автомобили и автобуси, както и за леки и лекотоварни коли.

Прочети още...

Геотрейдинг ООД започва производство на хидравлични маркучи

01.04.2009

Геотрейдинг ООД започва производствена дейност. От април 2009 г. дружеството, част от група ГЕОТЕХМИН, оборудва с качествени материали на фирма PARKER собствена работилница за хидравлични пневматични маркучи на територията на Елаците-Мед АД.

Прочети още...