Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда ИКАР на актьора Антон Радичев

28.03.2023

Г-жа Емилия Илиева - изпълнителен директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи награда за изключителен принос към българския театър на актьора Антон Радичев на церемонията ИКАР 2023. За втора поредна година проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН подкрепят провеждането на Софийския театрален салон и наградите ИКАР по Благотворителната програма „Българските добродетели“.

„За мен е чест и удоволствие да връча наградата за изключителен принос към българския театър на един актьор изиграл десетки роли в театъра, в киното и в телевизията - уникален, велик и неповторим – Антон Радичев“, каза г-жа Илиева.

„Благодаря, че съм се родил на тази земя… Страшно много ви благодаря. Истински, човешки ви благодаря, затова, че близо 49 години – половин век, съм на сцената на този театър – НТ „Иван Вазов“, каза актьорът след получаването на приза.

Мотото на XVIII издание на Софийския театрален салон е „Избери театъра“ – избор, който се оказва толкова лесен и правилен в години, изпълнени с несигурност и предизвикателства. Тази година наградите ИКАР призовават всички да направят своя избор и да се доверят на театъра, защото той е символ на човешката вяра в доброто, любовта и най-вече – в изкуството.